Ouderraad

De Ouderraad Massemen is een groep ouders die samenkomt en samenwerkt om schoolgebonden activiteiten te organiseren en/of te ondersteunen. We zetten ons samen in op vrijwillige basis omdat we de school en de kinderen een warm hart toedragen.

De ouderraad komt op regelmatige basis samen in de Lindezaal. Er wordt tijdens zo’n vergadering heel wat besproken over het reilen en zeilen van de school. Verder bespreken we ook nog de activiteiten die we organiseren (drink eerste schooldag, ontbijtdozen, pannenkoekenslag, frietjesdag,…)

De algemene doelstelling van onze ouderraad is een brug te vormen tussen het schoolteam en alle ouders.

We proberen met onze ouderraad ons toe te leggen op 4 kerntaken

Ontmoeten

De ouderraad is de ideale gelegenheid om mensen uit de buurt te leren kennen. We hebben alvast allemaal iets gemeenschappelijk: de school van onze kinderen! Is de ouderraad een iets te grote stap? Door het organiseren van activiteiten proberen we ervoor te zorgen dat ouders elkaar kunnen ontmoeten en dat ze met het schoolteam op een informele manier kunnen kennismaken.

Ondersteunen

Als ouderraad steken we graag de handen uit de mouwen. We ondersteunen waar we kunnen bij activiteiten die de school organiseert zoals onder andere het schoolfeest. We organiseren zelf ook activiteiten zoals de drink op de eerste schooldag, het eetfestijn, de quiz en nog veel meer. De opbrengsten hiervan gaan naar de schoolwerking of infrastructuur. Zo hebben we bijvoorbeeld mee geïnvesteerd in een leuke en uitdagende speelplaats, een nieuwe turnmat en nog heel wat andere zaken.

Communiceren en informeren

We informeren ouders via brieven, posters of flyers over onze activiteiten. Verder kan je ook steeds ons verslag raadplegen via smartschool. Ook onze facebookpagina en facebookgroep trachten we up to date te houden. Er zitten alvast heel wat acties in de pijplijn om jullie nog meer op de hoogte te houden van het schoolnieuws. Ook nieuwe ouders willen we heel graag meenemen in ons warme verhaal. Heb je tips om ons nog zichtbaarder te maken op school! Laat maar weten!

Samenwerken

De ouderraad vormt een brug tussen het schoolteam en de ouders. Daarom zijn er regelmatig bijeenkomsten in de Lindezaal. Als ouder kom je zo uit eerste hand het schoolnieuws te weten. Ook is er ruimte voor suggesties omtrent thema’s die de school en de kinderen aanbelangt.

We plaatsen verbondenheid centraal: verbondenheid met ouders, met leerlingen, met het schoolteam, maar ook met onze omgeving.

We luisteren dan ook graag naar de lokale ondernemers en lokale initiatieven en proberen ook hen te betrekken bij het schoolgebeuren.

Met dit voltallige team engageren we ons om onze kinderen optimale kansen te bieden om te leren, zich algemeen te ontwikkelen en een plekje te vinden in onze samenleving. VBS Massemen, een school waar je kan groeien!

Om dit alles in goede banen te leiden kiezen we voor een sterke kerngroep. Samen bereiden we de vergaderingen voor.

Heb je vragen voor de kerngroep? Stel ze aan:

Isabelle Dobbelaere, Karel Goossens, Evy Ho Tiu, Ramzi Soenen, Katelijn Van De Sompel

ouderraad@schoolmassemen.be

Facebookpagina